Митнически служители извършват проверки  в Лукойл Нефтохим“ - Бургас, както

...
Митнически служители извършват проверки  в Лукойл Нефтохим“ - Бургас, както
Коментари Харесай

Mитнически служители влязоха на проверка в „Лукойл Нефтохим“ - Бургас

Митнически чиновници правят проверки  в „ Лукойл Нефтохим “ - Бургас, както и в над 50 други данъчни склада в страната за недопечен петрол и нефтопродукти, които попадат в обсега на ограничаващите ограничения за импорт от Русия.   Ангажирани са към 150 митнически чиновници от звената за „ Последващ надзор “, „ Акцизна активност “ и „ Митническо разузнаване и следствие “. На територията на Митница Бургас в инспекциите са включени 23 служителя, оповестяват от пресцентъра на Митническата организация.  Основната цел е да бъдат инвентаризирани наличните количества:
  - недопечен петрол, импортиран въз основа на дерогацията, позволена от Министерския съвет според член 3м, параграф 5 от Регламент (ЕС) № 833/2014 г.; - наличните нефтопродукти, създадени от недопечен петрол, импортиран въз основа на дерогацията.   Контролните дейности ще се извършат в границите на 1 януари 2024 година, допълват от държавната организация.

Припомняме, че на 18 декември Народното събрание реши да приключи предварително дерогацията за импорт на съветски нефт в България, утвърдена от Европейска комисия.   Въвеждането на възбрана за експорт на горива, създадени от съветски нефт влиза в действие от през днешния ден - 1 януари 2024 година, а от 1 март 2024 година се не разрешава работата на " Лукойл " с съветски петрол, одобриха на изключително съвещание народните представители.
  " Според оценки на анализаторите, бизнес оценките за " Лукойл България " обезпечават към 3 милиарда $ облага за " Лукойл " от началото на съветската инвазия, образувана от отстъпката от към 20 $ за барел вид " Урал ", както и към 4% от общите доходи в съветския петролен бюджет за 2023 година ", съобщи в пелнарна зала Делян Добрев, ръководител на комисията по енергетика, народен представител от ГЕРБ-СДС.   Припомняме, че по-рано по Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, бяха импортирани две оферти за промени.   Единият законопроект, импортиран от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ), предвиждаше дерогацията за импорт на съветски нефт да бъде прекъсната не по-рано от 1 март  2024 година и не по-късно от 15 март 2024 година Другият законопроект на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи оферираше анулация на дерогацията от 1 януари 2024 година   И двата законопроекта бяха оттеглени от вносителите на 7 декември м.г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР